هواگیری مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی

هواگیری مخزن تصفیه آب خانگی

هواگیری مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی چگونه است ؟

از جمله تعمیرات پر کاربرد در زمینه دستگاه‌های تصفیه آب خانگی، هواگیری تصفیه آب خانگی می‌باشد. طریقه هواگیری تصفیه آب به روش‌های مختلفی انجام می‌پذیرد. مهمترین هواگیری در دستگاه تصفیه آب مربوط به  هواگیری مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی می باشد که در ادامه با جزییات بیشتری در مورد آن صحبت می‌شود.

یکی از اجزاء بسیار مهم در دستگاههای تصفیه آب، مخزن میباشد.

انواع مخزنها 

1- مخزنهای فلزی

2-مخزنهای ترکیبی استیل و پلاستیک

3- مخزنهای تمام پلاستیک

عملکرد همه مخازن ها ، هماهنند هم میباشد. در این نوع مخازن، یک دیافراگرم در وسط مخزن وجود دارد و مخزن به 2 قسمت تقسیم میشود 1- بخش ذخیره آب  2- بخش هوای فشرده

مخزن

دلیل طراحی مخازن به این شکل ، این است که مخزن بدون استفاده از مکانیزم های پیشرفته و بدون برق ، آب را تا آخرین قطره با فشار مناسب خارج نمایید .

اما گاهی اوقات با گذشت زمان دیده میشود که فشار آب خروجی مانند قبل نیست و خیلی کاهش یافته است. دلیل آن چیست و چگونه باید آنرا اصلاح کنیم ؟

2 حالت ممکن است برای مخزن روی داده باشد :

1- دیافراگم پاره شده باشد و مخزن خراب شده است

در این حالت، دیافراگم پاره شده است و آب به ناحیه ذخیره هوا وارد شده است. در حالی که مخزن پر از آب است و بسیار سنگین است، قسمت ورود هوای آنرا که در انتهای مخزن است را چک کنید و با دست ( نوک ناخن یا یک شیء تیز )  فشار دهید تا کمی هوا خارج شود. اگر بجای هوا، آب خارج شد دقیقا این حالت روی داده است. این مخزن به هیچ عنوان قابل تعمیر نیست و باید مخزن جدیدی خریداری نمایید و جایگزین کنید .

2- با گذشت زمان، فشار هوا در ناحیه هوای فشرده کاهش یافته است .

در این حالت ، با گذشت زمان فشار هوای مخزن کاهش یافته و مخزن نیاز به شارژ مجدد دارد. از نشانه های این حالت این است که فشار آب خروجی با خالی شدن مقدار کمی ( در حد یک پارچ آب )  بسیار کم میشود. همچنین اگر آب ورودی به دستگاه را ببندید و شیر روی سینک را باز نمایید تا تمام آب مخزن خارج شود، خواهید دید که تمام آب خارج نخواهد شد و اگر مخزن را تکان دهید میبینید که هنوز مقدار زیادی آب درون آن باقی مانده است ( مخزن سنگین است ) و مخزن نیز فشار لازم برای خارج کردن تمام آب را ندارد . در این حالت شما باید مخزن را با استفاده از یک تلمبه هوا مجددا شارژ نمایید . دقت کنید که در این حالت، اگر قسمت ورودی هوا را فشار دهید، ممکن است هوا بیرون آید یا نیاید اما به هیچ عنوان، آب بیرون نمی آید. اگر آب بیرون بیاید، نشان دهنده پارگی دیافراگم مخزن است که هیچ راه تعمیری نیز ندارد.

مخزن
مخزن تصفیه آب

طریقه باد کردن و شارژ باد مخزن :

بهتر است مخزن را از دستگاه تصفیه آب جدا کنید و این کار را در حمام یا محیط باز انجام دهید .

1- ابتدا شیر مخزن را باز نمایید و اجازه دهید تا تمام آب خارج شود تا زمانی که دیگر آب قطع شود .

2- تلمبه را به مجرای ورود هوای مخزن متصل کنید و شروع به تلمبه زدن کنید. خواهید دید که آب از مخزن با فشار خارج خواهد شد. حدود 15 دفعه تلمبه بزنید و صبر کنید تا آب خارج شود و دوباره قطع شود.

3- وقتی آب خروجی قطع شد، مجددا 15 دفعه دیگر تلمبه بزنید تا هوا وارد مخزن شود و دوباره صبر کنید تا آب قطع شود و این سیکل را تا زمانی که کل آب مخزن خارج شود ( مخزن سبک می شود ) ادامه دهید. در این حالت به صورت تجربی و حدودی فشار لازم برای مخزن مهیا شده است و شما میتوانید از آن استفاده نمایید. همچنین اگر یک دستگاه فشار سنج داشته باشید خیلی بهتر و دقیق تر می توانید آنرا تنظیم نمایید و بهتر است فشار باد مخزن را در محدوده 6 الی 8 PSI قرار دهید . ( فشار مناسب مخزن روی برچسب آن نوشته شده است و همیشه در محدوده 6 الی 10 PSI است و دقت کنید که این فشار را با فشار WORKING PRESSURE و یا OPERATION PRESSURE اشتباه نگیرید که همیشه در محدوده 50 الی 100 PSI هستند)

نکته:

سعی کنید مخزن را هر 2 سال یکبار یا هر زمان که متوجه افت فشار شدید، شارژ و تنظیم نمایید، چراکه تنظیم نبودن فشار باد در دراز مدت، باعث آسیب رسیدن به دیافراگم مخزن و خرابی آن میشود و شما را مجبور به خرید یک مخزن جدید میکند. معمولا نباید اجازه دهید که فشار باد مخزن در حالت خالی از آب ، کمتر از 2 PSI شود .

باد نشدن مخزن تصفیه آب خانگی :

گاهی اوقات مشاهده میشود که فشار خروجی از مخزن بسیار کم است و مخزن نیز بسیار سنگین است. در این گونه موارد، اگر به والف هوا نیز دست بزنید، خواهید دید که هیچ آبی از آنجا خارج نمیشود. بنابراین اقدام به باد کردن مخزن خواهید کرد. اما میبینید که مخزن باد نمیشود و هیچ هوایی وارد مخرن نمیشود. 3 حالت ممکن است رخ داده باشد .

1- والف هوا خراب شده باشد – به یک آپاراتی مراجعه کنید و بگویید والف هوا را تعویض کند .

2- سوزن تلمبه بخوبی با والف درگیر نمیشود و نمیتواند مخزن را باد کند. به یک آپاراتی مراجعه کنید و با دستگاه آنها مخزن را باد کنید .

3- دیافراگم داخلی مخرن به کف مخزن چسبیده و مانع از باد شدن مخزن میشود. این مورد بیشتر در مخزنهای TANKPAC دیده میشود. دلیل وقوع این عارضه، اقدام دیر هنگام شما برای باد کردن مخزن بوده است و سنگینی آب سبب چسبیدن دیافراگم مخزن به کف آن شده است. در این موارد، با تلمبه خانگی نمیتوانید مشکل را برطرف کنید و باید از کمپرسورهای پر قدرت در آپاراتی ها استفاده کنید. کمی باید زمان بگذارید و با احتیاط و چندین مرحله فشار ایجاد کنید. در هنگام بادکردن احتیاط کنید و بیش از 10 ثانیه فشار ایجاد نکنید. اگر خوش شانس باشید، موفق به بادکردن مخزن خواهید شد و خارج شدن آب را مشاهده خواهید کرد. اگر موفق به باد کردن مخزن نشدید، هیچ راه دیگری وجود ندارد و باید مخزن جدیدی را خریداری کنید.

دقت کنید در صورتی که در این زمینه اطلاعات کافی را ندارید بهتر است که مسئولیت انجام این کار را بر عهده یک فرد متخصص بسپارید. بالا بودن یا پایین بودن فشار باد مخزن تصفیه آب می‌تواند باعث خرابی گسترده ای در دستگاه تصفیه آب شما شود و هزینه‌های سنگین تری را بر روی دست شما بگذارد.  متخصصان حرفه ای آب گوارا می توانند شما را در انجام اینکار با حداقل هزینه یاری کنند.

در صورت هرگونه سوال و یا سفارش تلفنی می توانید از طریق شماره تلگرام تصفیه آب ۰۹۱۳۹۷۰۶۶۵۰  و یا ایمیل info@abgovara.com با کارشناسان تصفیه آب گوارا در ارتباط باشید.

10 دیدگاه برای “هواگیری مخزن دستگاه تصفیه آب خانگی

  1. سعیده گفته:

    با سلام . سیستم برقی دستگاه تصفیه آب داغ شده و درجه 180 بر روی مانیتور نشون داده میشه و از شیر تخلیه آب خارج نمیشه . علتش چیه ؟

    • فلاح گفته:

      سلام
      شیر برقی دستگاه را در مرحله اول چک کنید که سالم هست یا نه
      در مرحله دوم پمپ دستگاه چک شود،جام نشده باشه

  2. رضا گفته:

    با سلام و خسته نباشید
    آب مخزن طعم کپک گرفته با چه محلولی میتوان شست. ممنون میشم مختصر توضیح دهید.

    • فلاح گفته:

      سلام ودرود
      اول از همه باید عاملی که باعث بوی کپک شده رو تشخص داد
      معمولا بوی کپک یا بوی خاک بدلیل رشد باکتری و میکروارگانیسم ها در مخزن می باشدکه بدلیل عدم استفاده طولانی مدت از مخزن ویا استفاده از فیلتر های نامرغوب و کیفیت شرکت سازنده مخزن می باشد
      راه حل
      اگر مخزن بالای 5سال کار کرده ترجیحا مخزن دستگاه رو تعویض نمایید
      ولی اگر عمر مخزن زیر 5سال می باشد،می توانیدازتزریق سرکه سفیدگرم شده به داخل مخزن استفاده نماید.وبعداز این عمل با آب شهرچند مرتبه مخزن رو پر وخالی نمایید.

  3. علی زارع گفته:

    هر چقدر که باد میکنم اب داخل مخزن خالی نمیشه – چک کردم دیافراگم هم سوراخ نشده !! چه کار کنم ؟

    • فلاح گفته:

      سلام
      دیافراگم (تیوپ داخل مخزن) به انتهای والف مخزن چسبیده و مانع ورود باد به داخل مخزن میشود
      با مراجعه به آپارتی ها،از پمپ های باد فشار قوی جهت باز کردن دیافراگم چسبیده استفاده کنید

  4. علی مرادی گفته:

    با سلام و عرض ادب
    دستگاه تصفیه آب خانه ما اوایل فشار آبش خیلی خوب و مناسب بود. اما الان کم فشار شده و 1 لیوان آب که از آن خارج میشود دیگر هیچ فشاری ندارد و کلا آب قطع میشود . علتش چیست؟ البته من مطالب بسیار مفید شمارا کاملا خوانده ام ولی میترسم که آنرا باد کنم . میترسم خراب تر شود . تشکر فراوان

    • فلاح گفته:

      با سلام . مطابق با گفته های بالا ابتدا چک کنید که دیافراگم مخزن خراب نشده باشد و اگر نبود اقام به باد کردن آن کنید. اینکار بسیار آسان هست فقط کافیست مطابق با گفته های بالا عمل کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام

چگونه می توانم به شما کمک کنم؟😊

SocialSocial