مشکلات رایج شیر برقی و چهارراهی دستگاه تصفیه آب خانگی

مشکلات شیر برقی و چهاررراهی

مشکلات رایج شیر برقی و چهارراهی دستگاه تصفیه آب خانگی

در این مقاله قصد داریم مشکلات رایج شیر برقی و چهارراهی دستگاه تصفیه آب خانگی را مورد بررسی قرار دهیم و راهکارهای کاربردی برای حل مشکلات مربوطه ارائه دهیم.

شیر برقی در دستگاه تصفیه آب چیست؟

شیربرقی ها در واقع یک شیر است که دارای یک سیم پیچ است و با جریان الکتریسیته کار میکند  ولتاژ کاری شیربرقی های دستگاه تصفیه آب ۲۴ ولت میباشد و در حدود ۲۰۰ میلی آمپر برق مصرف میکنند.

عملکرد شیر برقی در دستگاه تصفیه آب

در دستگاههای تصفیه آب وجود شیر برقی بسیار مهم و ضروری است. زمانی که سنسورهای دستگاه، دستور خاموش شدن پمپ را میدهند شیر برقی نیز مسیر آب را میبندد و در صورت روشن شدن دستگاه، دوباره مسیر آب را باز میکند. شیر برقی در واقع کنترل ورود و خروج آب به دستگاه را بر عهده دارد و باعث جلوگیری از هدررفتن آب تا زمانی که فشار آب تا حد استاندارد است میشود.

در دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس رابطه مستقیم بین پمپ، سوییچ فشار بالا (های پرشر) سوییچ فشار پایین (لوپرشر ) و شیر برقی وجود دارد که با رسیدن ولتاژ مناسب به دیافراگم موجود در داخل شیر برقی، این دیافراگم باز میشود و اجازه خروج آب را میدهد و این به این معنی است که هرکدام از سوییچ بالا و پایین در زمانی، دستور به شیر برقی برای باز یا بسته شدن دیافراگم را میدهد.

مشکلات مربوط به شیر برقی تصفیه آب عبارتند از :

سوختن شیر برقی :

در این صورت مسیر آب ورودی مسدود شده و بدلیل عدم ورود آب به دستگاه تصفیه آب، سیستم بصورت دائم روشن می ماند. در انتها ممکن است پمپ، آداپتور، سوییچ های تصفیه آب و … دچار استهلاک شدید یا خرابی و سوختگی شوند. راه حل ممکن تعویض شیر برقی تصفیه آب است.

اختلال در عملکرد شیر برقی تصفیه آب : 

گاهی شیر برقی نمی تواند مسیر آب را باز کند در اینصورت قطعات دیگر مانند پمپ ممکن است دچار خرابی یا سوختگی شوند. و گاهی مسیر به صورت دایم باز می ماند. در این حالت هدر رفت آب بسیار زیاد شده و آب یکسره وارد فاضلاب می شود و فیلتر ممبران نیز خراب میشود. در هر صورت شیر برقی باید تعویض شود.

نشتی آب :

 اگر نشتی مربوط به اتصالات تصفیه آب وصل شده به شیر برقی باشد، میتوان اتصالات را عوض کرد. اما اگر مربوط به شکستگی و ترک شیر برقی باشد، باید تعویض گردد.

چهارراهی در دستگاه تصفیه آب چیست؟

اولین شیر قطع کن های تولید شده مکانیکی هستندو بدون نیاز به برق کار می کنند که به جای استفاده از دیافراگم به صورت مکانیکی عمل میکنند. از آنجا که این شیر دارای 2 ورودی و 2 خروجی آب بود، اصطلاحا به آن چهار راهه مکانیکی یا چهار راهی تصفیه آب می گویند. که از معایب آن این است که اغلب با وجود خاموش بودن پمپ آب شیرین کن آب وارد دستگاه میشود و از خروجی پساب رد میشود.

عملکرد چهارراهی در دستگاه تصفیه آب

در چهار راهی تصفیه آب 2 مسیر آب وجود دارد که توسط یک دیافراگم لاستیکی از هم جدا شده اند. بنابراین دارای 2 ورودی و 2 خروجی آب خواهد بود. آب ورودی شهر در یکی از مسیرهای چهار راهی جریان خواهد داشت. این آب ورودی از طریق چهارراهی وارد فیلتر ممبران خواهد شد. از طرف دیگر، آب تصفیه شده که از ممبران خارج می شود، وارد سمت دیگر چهار راهی شده و سپس به مخزن تصفیه آب می رود.

مشکلات مربوط به چهارراهی تصفیه آب عبارتند از ؛

خرابی چهارراهی تصفیه آب :

معمولا در اثر پارگی یا خمیدگی پرده دیافراگم اتفاق می افتد. اثر آن مخلوط شدن آب تصفیه شده با آب شهری و افزایش سختی آب نهایی، افت کیفیت مخزن تصفیه آب بدلیل ورود آب با سختی بالا به آن، عدم قطع شدن آب ورودی دستگاه و خروجی دایم پساب و بسیاری موارد دیگر خواهد بود. تنها راه حل ممکن تعویض چهار راهی مکانیکی است.

نشتی آب : 

اگر نشتی مربوط به اتصالات وصل شده به چهار راهی تصفیه آب باشد، میتوان اتصالات را تعویض کرد. اما اگر مربوط به شکستگی و ترک خود قطعه باشد، باید تعویض گردد.

نتیجه

شیر برقی و چهارراهی تصفیه آب در واقع کنترل ورود و خروج آب به دستگاه را بر عهده دارد و باعث جلوگیری از هدررفتن آب تا زمانی که فشار آب تا حد استاندارد است میشود.

در صورت هرگونه سوال و یا سفارش تلفنی می توانید از طریق شماره تلگرام تصفیه آب 09139706650 و یا ایمیل info@abgovara.com با کارشناسان تصفیه آب گوارا در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام

چگونه می توانم به شما کمک کنم؟😊

SocialSocial