نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب

شماتیک دستگاه تصفیه آب RO (شش مرحله) و جایگذاری فیلترها

 

نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
شماتیک دستگاه تصفیه آب خانگی

نگاه کلی به نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب

  1. شیر گازی آبی رنگ را ببندید.
  2. دستگاه را از برق خارج کنید .
  3. شیر مخزن را در حالت بسته قرار دهید.
  4. شیر برداشت آب تصفیه را در حالت باز قرار دهید.
  5. چند لحظه صبر کنید تا فشار دستگاه به صفر برسد.
  6. به کمک آچار پوسته محفظه فیلتر ها را باز کنید و فیلترهای قبلی را خارج
    نمایید.
  7. پس از جایگذاری فیلتر جدید درون پوسته فیلتر و اطمینان از سالم بودن
    اورینگ، پوسته را در محل قرار داده و ببندید.
  8. شیر میکس را کامل باز نمایید و سپس شیر گازی آبی رنگ را باز نموده و
    دوشاخه را به برق بزنید.
  9. شیر برداشت آب تصفیه را برای 10 دقیقه در حالت باز قرار دهید تا آب خارج
    شده و فیلترها شستشو شوند.
  10.  شیر میکس را در جهت بسته شدن بچرخانید. (تا افزایش فشار بین 100-80)
  11. شیر مخزن را باز کنید.
  12. شیر برداشت آب را ببندید تا مخزن دستگاه آب گیری کند.

* در روزهای اول ممکن است آب دارای حباب های ریز هوا باشد که بعد از چند روز به حالت اول بر می گردد.

محل نصب فیلتر الیافی در دستگاه تصفیه آب

فیلتر الیافی به عنوان اولین مرحله تصفیه آب است و باید به عنوان فیلتر اول در دستگاه تصفیه آب نصب شود. برای پیدا کردن اولین فیلتر در دستگاه تصفیه آب, باید ابتدا شلنگ ورودی آب را  پیدا کنید. هر مکانی که شلنگ ورودی آب به آن متصل می شود، محل نصب فیلتر الیافی است. معمولا اولین محفظه از سمت راست، محل نصب فیلتر الیافی است.

نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
فیلتر الیافیPP خطی

روش نصب و نحوه تعویض فیلترهای الیافی دستگاه تصفیه آب

از آنجایی که فیلتر الیافی قابل شستشو نیست و حتما باید در زمان تعیین شده تعویض گردد. برای این کار ابتدا آب ورودی به دستگاه تصفیه آب را ببندید و آن را از برق بکشید.

سپس با استفاده از آچار تصفیه آب ، هوزینگ اول را باز نمایید. برای این کار آچار را به سمت چپ بچرخانید. ممکن است به دلیل وجود رسوبات ، ممکن است محفظه فیلتر کمی محکم شده باشد. هنگام باز کردن محفظه فیلتر، آچار را  به صورت افقی نگه دارید و از ضربه زدن به آن خودداری کنید. اگر از آچار به درستی استفاده نکنید یا آچار می شکند و یامحفظه  آسیب می بیند.

بعد از باز کردن محفظه فیلتر، آب باقیمانده در آن را تخلیه کنید و داخل محفظه را با پارچه و مایع ظرفشویی تمیز نمایید. روکش فیلتر الیافی را خارج کرده و فیلتر را به صورت عمودی وارد هوزینگ نمایید. در صورتی که فیلتر به صورت کج قرار گیرد، فاصله ای ایجاد شده بین هوزینگ و فیلتر  باعث عبور ذرات ناخالصی از فیلتر خواهد شد. توجه داشته باشید که محفظه فیلتر را به آرامی ببندید. محکم کردن بیش از حد هوزینگ خودداری نمایید زیرا به اورینگ محفظه فیلتر آسیب وارد می شود و باعث نشت آب خواهد شد.بعد از پایان کار شیر ورودی آب را باز کنیدو دستگاه تصفیه آب را به برق متصل کنید. سپس تا ۲۴ ساعت اولیه دستگاه را از بابت نشتی آب چک نمایید.بعد از آن شیر ورودی مخزن تصفیه آب را ببندید و شیر برداشت آب را باز کنید. اجازه دهید به اندازه ۵ لیتر آب از دستگاه خارج شود. این آب قابل آشامیدن نیست .

محل نصب فیلتر کربن پودری در دستگاه تصفیه آب

فیلتر کربن پودری در دستگاه های تصفیه آب معمولا به عنوان مرحله دوم بعد از فیلتر الیافی نصب می شود. محفظه فیلتر کربن پودری بعد از محفظه فیلتر الیافی نصب شده است. اگر محل قرار گرفتن فیلتر الیافی را یافتید، مسیر شلنگ آن را دنبال کنید به محفظه فیلتر کربن پودری میرسید.  البته در انواع دستگاه تصفیه آب ۳ مرحله پیش تصفیه وجود دارد، در نتیجه فیلتر کربن پودری فیلتر میانی می باشد. در بعضی از دستگاه های تصفیه آب از ۲ مرحله پیش تصفیه استفاده می کنند، یعنی فیلتر الیافی و فیلتر کربن. محفظه ی اول که شفاف است مربوط به فیلتر الیافی و محفظه دوم که مات است، مربوط به فیلتر کربن می باشد.

نحوه تعویض فیلترهای تصفیه آب
فیلتر کربن اکتیو پودری

نحوه تعویض و نصب فیلترهای کربن پودری دستگاه تصفیه آب

ابتدا آب ورودی دستگاه تصفیه آب را ببندید و سپس دستگاه را از برق بکشید. با استفاده از آچار هوزینگ ، محفظه دوم یا محفظه وسط را باز نمایید. آچار هوزینگ را به سمت چپ بچرخانید تا محفظه فیلتر باز شود. ممکن است به دلیل رسوبات آب، هوزینگ کمی سفت شده باشد. هنگام باز کردن محفظه فیلتر، باید آچار را افقی نگه دارید و از ضربه زدن اجتناب کنید. انجام یک حرکت اشتباه باعث شکستن آچار و یا صدمه دیدن محفظه شود.

بعد از باز کردن محفظه فیلتر، آب محفظه را خارج کرده و داخل آن را تمیز کنید. باقی ماندن آلاینده ها درون محفظه باعث رشد قارچ ها و خرابی زود هنگام فیلترهای بعدی می شود. روکش فیلتر را بردارید و فیلتر را به صورت عمودی، طوری که اورینگ آن رو به بالا باشد، درون هوزینگ قرار دهید و هوزینگ را به آرامی ببندید. در صورتی که فیلتر کج قرار گیرد، فاصله ای بین هوزینگ و فیلتر ایجاد شده و باعث عبور ذرات ناخالصی خواهد شد.

از محکم کردن بیش از اندازه هوزینگ خودداری کنید زیرا به اورینگ محفظه آسیب وارد شده و باعث نشت آب خواهد شد. یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه شود، این است که حتما فیلتر کربن پودری را قبل از استفاده باید بشویید. بنابراین بعد از بستن محفظه فیلتر کربن پودری، آب را به هیچ عنوان باز نکنید. همچنین محفظه بعد از آن، یعنی محفظه سوم را باز کنید و فیلتر را از داخل آن خارج کنید. اگر دستگاه تصفیه آب محفظه سوم پیش تصفیه ندارد، شلنگی را که از محفظه دوم یا همان محفظه کربن پودری خارج می شود، آزاد کنید.

پس از اتمام کار شیر ورودی تصفیه آب را باز کرده و دستگاه تصفیه را به برق متصل کنید. اجازه دهید آب از هوزینگ اول عبور کرده و وارد هوزینگ دوم شود، از هوزینگ دوم نیز عبور کند. اولین آبی که از فیلتر کربن خارج می شود معمولا سیاه رنگ است و ممکن است دارای ذرات ناخالصی درون آن باشد که این آب برای آشامیدن مناسب نیست. حتی نباید وارد دستگاه تصفیه آب و هیچ فیلتر دیگری شود. اجازه دهید به اندازه ۵ تا ۱۰ لیتر آب از آن خارج شود، این کار را تا جایی انجام دهید که آب شفاف شود. در صورتی که این کار را انجام ندهید سایر فیلترها خصوصا فیلتر ممبران به شدت صدمه دیده و خراب می شوند.سپس بعد از آن آب را ببندید و هوزینگ های دیگر را سر جای خود نصب کرده و دوباره مسیر آب را باز نمایید.

همیشه بعد از تعویض کردن فیلتر ۵ تا ۱۰ لیتر اول آب، قابل استفاده نیست، بنابراین سعی کنید شیر ورودی مخزن تصفیه آب ببندید و شیر برداشت آب را که روی سینک نصب شده باز کنید و اجازه دهید ۵ لیتر آب خارج شود. از این آب می توانید برای مصارفی غیر از آشامیدن استفاده نمایید.  ۲۴ ساعت اولیه دستگاه را از برای عدم نشت آب کنترل نمایید.

محل نصب فیلتر کربن بلاک در دستگاه تصفیه آب

فیلتر کربن بلاک به عنوان مرحله سوم در دستگاه تصفیه آب نصب می شود. یافتن فیلتر کربن بلاک در دستگاه تصفیه آب بسیار راحت است، اگر شیر ورودی دستگاه تصفیه آب را دنبال کنید, فیلتری که به آن می رسید فیلتر مرحله اول یعنی فیلتر الیافی است، بعد از فیلتر الیافی فیلتر کربن پودری قرار می گیرد و سپس فیلتر کربن جامد بعنوان مرحله سوم نصب شده است. محفظه نگهداری فیلتر کربن بلاک معمولا سفید و به صورت مات است و ممکن است روی آن عبارت CTO هک شده باشد.

نحوه تعویض فیلترهای تصفیه آب
فیلتر کربن اکتیو جامد

نحوه تعویض و نصب فیلترهای کربن بلاک در دستگاه تصفیه آب خانگی

ابتدا آب ورودی دستگاه تصفیه آب را ببندید و دستگاه را از برق بکشید. با استفاده از آچار هوزینگ، محفظه سوم دستگاه تصفیه آب را باز نمایید.  سپس برای باز کردن محفظه آچار هوزینگ را به سمت چپ بچرخانید. توجه داشته باشید که باید آچار هوزینگ را افقی نگه دارید و از ضربه زدن به خودداری کنید، زیرا به محفظه آسیب وارد می شود.

بعد از باز کردن هوزینگ، آب محفظه را خارج کرده و داخل آن را کاملا تمیز نمایید. زیرا وجود آلاینده ها درون محفظه باعث رشد باکتری ها و خرابی زود هنگام فیلتر ممبران می شود. ابتدا روکش فیلتر کربن بلاک را جدا کنید و آن را به صورت عمودی داخل هوزینگ قرار دهید. جهت قرار دادن فیلتر کربن بلاک اهمیتی ندارد  زیرا هر دو طرف آن یکسان هستند. فقط باید توجه داشته باشید که فیلتر کربن به طور صحیح در محفظه خود قرار گیرد. در غیر اینصورت بین هوزینگ و فیلتر کربن شکاف ایجاد شده وذرات ناخالصی عبور داده خواهد شد. بعد از آن طوری هوزینگ را ببندید که صدمه ای به اورینگ و قطعات آن وارد نشود. از محکم کردن بیش از اندازه محفظه خودداری کنید زیرا به اورینگ محفظه آسیب وارد شده و باعث نشتی آب می گردد. ضمن اینکه فیلتر کربن جامد بسیار شکننده است.

پس از اتمام کار شیر مخزن را ببندید، شیر ورودی تصفیه آب را باز کرده و دستگاه تصفیه را به برق بزنید. در ابتدا اجازه دهید به اندازه ۵ تا ۱۰ لیتر آب از شیر ورودی خارج شود، این کار را تا جایی انجام دهید که آب شفاف و زلال شود. اگر این مرحله انجام نشود، سایر فیلترها به خصوص فیلتر ممبران به شدت آسیب میبیند.  ۵ لیتر آب خارج شده اولیه، بعد از نصب فیلتر کربن پودری و یا فیلتر کربن بلاکبه هیچ عنوان قابل استفاده برای آشامیدن نیست و نباید وارد مخزن شود. این آب برای مصارفی غیر از آشامیدن کاربرد دارد. بهتر است تا ۲۴ ساعت اولیه دستگاه را برای جلوگیری از نشتی آب کنترل نمایید.

محل نصب فیلتر محافظ ممبران

فیلتر محافظ ممبران، بعد از فیلتر کربن بلاک و قبل از ممبران روی دستگاه تصفیه آب قرار می گیرد. فیلتر محافظ ممبران در اصل یک فیلتر الیافی با دقت بالا بوده که به صورت خطی طراحی شده است. از آنجا که قیمت فیلتر ممبران نسبت به سایر فیلترها‌ی تصفیه آب گران است، توصیه میشود یک فیلتر محافظ ممبران برای آن تهیه کرده و نصب کنید.

نحوه نصب فیلترهای دستگاه تصفیه آب
فیلتر محافظ ممبران

نحوه تعویض و نصب فیلترهای محافظ ممبران در دستگاه تصفیه آب

ابتدا شیر ورودی آب را به دستگاه تصفیه آب ببندید. سپس دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید.  شیر مخزن تصفیه آب را ببندید. برای بستن شیر مخزن باید آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. شیر برداشت روی سینک را چند لحظه باز بگذارید تا فشار داخل سیستم کم شود. ابتدا فیلتر محافظ ممبران را آماده کنید. روکش آن را خارج نمایید. اگر فیلتر محافظ ممبران نیاز به اتصال دارد، اتصالات را نوار تفلون زده و به دو سر فیلتر تصفیه آب نصب کنید. البته برخی فیلترهای محافظ ممبران، دارای اتصال فیتینگی بوده و نیازی به استفاده از اتصال جدا ندارند. هوزینگ فیلتر ممبران را پیدا کنید که محفظه دارای یک ورودی و دو خروجی می باشد و عموما بالای براکت نصب شده است. شلنگ ورودی هوزینگ ممبران روی درب آن قرار دارد. شلنگ ورودی به محفظه ممبران را خارج کنید. برای جدا کردن شلنگ، اگر دارای اتصال تصفیه آب فیتینگی سر خود است، ضامن را نگه داشته و شلنگ را بیرون بکشید. اگر اتصال مهره ای دارد، مهره را باز کرده و شلنگ را جدا کنید. دو عدد پایه فیلتر را روی فیلتر پست کربن یا فیلتر مینرال قرار دهید. پایه ها را با فاصله مناسب قرار دهید. فیلتر محافظ ممبران را روی پایه نگهدارنده فیلتر تصفیه آب نصب کنید. شلنگی را که از هوزینگ فیلتر ممبران خارج نموده بودید، به ورودی فیلتر محافظ ممبران وصل کنید. (ورودبا فلش روی فیلتر نشان داده شده است.). یک تکه شلنگ به طول حدود 30 سانتی متر بردارید یک سر شلنگ را به خروجی فیلتر محافظ ممبران وصل کنید. سر دیگر شلنگ را به ورودی محفظه ممبران وصل کنید. دستگاه آب تصفیه کن را به برق وصل کنید. شیر ورودی آب را باز نمایید. شیر مخزن را باز کنید.

محل نصب فیلتر ممبران

در دستگاههای تصفیه آب معمولا به عنوان فیلتر مرحله چهارم مورد استفاده قرار میگیرد و این فیلتر درون هوزینگ مخصوص خودش قرار میگیرد. محفظه فیلتر ممبران معمولا در بالای براکت دستگاه تصفیه آب قرار دارد. اما گاهی در پشت براکت یا محل دیگری تعبیه میشود.

نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
ممبران

نحوه تعویض و نصب فیلترهای ممبران در دستگاه تصفیه آب

ابتدا شیر ورودی آب را به دستگاه تصفیه آب ببندید. سپس دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید.  شیر مخزن تصفیه آب را ببندید. برای بستن شیر مخزن باید آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. شیر برداشت روی سینک را چند لحظه باز بگذارید تا فشار داخل سیستم کم شود. هوزینگ فیلتر ممبران دارای 1 ورودی و 2 خروجی میباشد. یکی از خروجی ها آب تصفیه شده میباشد و خروجی دیگر آب دورریز شده ( آب پساب ) که باید به فاضلاب رود. گاهی اوقات بعضی از افراد در تشخیص این 2 خروجی دچار مشکل میشوند اما خروجی که به مرکز هوزینگ نزدیک تر باشد آب تصفیه شده و خالص میباشد و خروجی دیگر آب دورریز .  همچنین حجم آب خروجی تصفیه شده از آب دورریز شده کمتر است. هوزینگ فیلتر ممبران را به سمت بیرون کشیده و از پایه های نگه دارنده جدا کنید. با کمک آچار هوزینگ ممبران ، درب محفظه را باز کنید. چرخش آچار باید در جهت خلاف عقربه های ساعت باشد. فیلتر ممبران را با کمک یک انبر دست به سمت بیرون بکشید. حتما هوزینگ را بعد از بیرون آوردن فیلتر ، کامل و با دقت و وسواس شستشو دهید. درون هوزینگ معمولا جلبک و باکتری و دیگر میکروارگانیسم ها رشد میکنند. در هنگام تعویض نیز حتما دقت کنید که دستان شما هیچ آلودگی نداشته باشد و یا دستکش به دست کنید. جهت قرار دادن فیلتر ممبران در هوزینگ نیز دقت فرمایید آن سمتی که اورینگ روی لوله قرار دارد باید درون و انتهای هوزینگ قرار بگیرد و واشر بزرگ مشکی رنگ روی فیلتر به سمت درب بیرونی باشدبا فشار مناسب، مطمین شوید که فیلتر ممبران اسمز معکوس در محل خود قرار گرفته است. درب هوزینگ ممبران را بسته و با آچار مخصوص محکم کنید. شلنگ های ورودی و خروجی محفظه را ببندید. دقت کنید که اشتباه بستن شلنگها، میتواند سبب خرابی تصفیه آب شود.محفظه ممبران را در محل خود و روی پایه فیلتر تصفیه آب قرار دهید. سایر فیلترهای آب و قطعات را به محل مناسب برگردانید. دستگاه آب تصفیه کن را به برق وصل کنید. آب ورودی دستگاه تصفیه آب را باز کنید. شیر برداشت روی سینک را باز گذارید تا دستگاه شروع به کار کند. منتظر بمانید تا آب از شیر برداشت خارج شود. هوزینگ ممبران را از لحاظ نشتی بررسی کنید. اگر دستگاه شما گیج فشار تصفیه آب دارد، ببینید که آیا در فشار بالا نیز محفظه ممبران و سیستم درست کار می کنند یا خیر؟ شیر برداشت روی سینک را ببندید. شیر مخزن تصفیه آب را باز بگذارید.

محل نصب فیلتر پست کربن در دستگاه تصفیه آب

فیلتر Post Carbon به عنوان فیلتر مرحله پنجم در دستگاه تصفیه آب با فناوری اسمز معکوس و یا دستگاه تصفیه آب با روش اولترا فیلتراسیون نصب می شود و بعد از فیلتر ممبران قرار گرفته است.برای پیدا کردن فیلتر پست کربن در دستگاه تصفیه آب با دنبال کردن خروجی آب تصفیه شده توسط فیلتر ممبران, نهایتا به فیلتر پست کربن می رسید. ممکن است روی فیلتر پست کربن چند اتصال نصب شده باشد. ورودی پست کربن در دستگاه RO دو قسمت می شود: یکی به مخزن تصفیه آب رفته و دیگری به فیلتر ممبران وصل می شود. خروجی فیلتر پست کربن، وارد فیلتر مینرال شود. تولید و عرضه فیلتر پست کربن عموما به رنگ سفید است.

فقط به جهت ورود و خروج فیلتر پست کربن باید دقت کنید. یعنی توجه کنید که آب تصفیه شده از فیلتر ممبران به قسمت ورودی فیلتر پست کربن وارد شود.

نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
فیلتر پست کربن

نحوه تعویض و نصب فیلترهای پست کربن در دستگاه تصفیه آب

ابتدا شیر ورودی آب را به دستگاه تصفیه آب ببندید. سپس دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید. به منظور تعویض فیلتر پست کربن لازم است حتما شیر مخزن دستگاه تصفیه آب را نیز ببندید. توجه داشته باشید که  فیلتر پست کربن یک ورودی و یک خروجی دارد. در بیشتر فیلترها ورودی و خروجی، یعنی جهت حرکت آب در فیلتر با فلش مشخص شده است. در صورت نصب برعکس فیلتر امکان گرفتگی و خارج نشدن آب از فیلتر وجود دارد. ارتباط دیگر به سیستم شلنگ کشی دستگاه تصفیه آب بستگی دارد زیرا آب از فیلتر ممبران وارد فیلتر پست کربن شده و پس از آن وارد فیلتر مینرال یا فیلترهای مراحل بعدی می شود. به این جهت عبور آب  باید توجه شود.

باید بدانید که ورودی پست کربن معمولا یک اتصال ۳ راه نصب شده است. یک شلنگ از فیلتر ممبران وارد فیلتر پست کربن شده و یک شلنگ نیز از همانجا وارد مخزن می شود. در بخش خروج پست کربن، معمولا یک شلنگ وجود دارد که به فیلتر مینرال می رود. اما احتمالا یک انشعاب دیگر برای آب سردکن ساید بای ساید نیز وجود دارد.

برای نصب فیلتر پست کربن لازم است اتصالات ورودی را باز کنید، مجددا  نوار تفلون را به رزوه اتصالات بزنید. همین کار را برای قسمت خروجی آن هم انجام دهید. سپس فیلتر پست کربن را به همان جهتی که گفته شد وصل نمایید و شلنگها را متصل کنید. در انتها دستگاه را به برق متصل کرده و آب ورودی دستگاه تصفیه آب خود را باز نمایید. سپس باید شیر برداشت آب که عموما روی سینک نصب می شود را باز کنید. برای بهتر انجام شدن عمل شستشو می توانید شیر مخزن را باز کنید( البته اگر مخزن پر است و اطمینان دارید که آب به طور کامل درون آن پر شده است). آب مخزن با فشار زیاد با عبور از فیلتر پست کربن  آن را شستشو می دهد اما اگر فکر می کنید مخزن فشار لازم را ندارد یا آب کافی درون مخزن وجود ندارد، شیر مخزن را باز نکنید. به همین دلیل امکان دارد آبی که وارد فیلتر پست کربن می شود، برگشت پیدا کند و آب سیاه رنگ وارد مخزن شود و در اینصورت تمیز کردن و پاک کردن آن کار خیلی دشواری خواهد بود. اجازه دهید آب به میزان ۵ تا ۱۰ لیتر از شیر برداشت خارج شود. این آب قابلیت نوشیدن ندارد اما می توانید برای مصارف دیگر از آن استفاده کنید.

محل نصب فیلتر مینرال در دستگاه تصفیه آب:

فیلتر مواد معدنی در انتهای مسیر فرآیند تصفیه آب و به عنوان آخرین مرحله تصفیه نصب می شود.در دستگاه های تصفیه آب با فناوری اسمز معکوس بعنوان فیلتر مرحله ششم و بعد از فیلتر پست کربن (فیلتر مرحله پنجم) فرار می گیرد برای افزودن مواد معدنی و املاح مفید  و رفع تلخی آب در اثر عبور از فیلتر ممبران مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل قرار گرفتن فیلتر مواد معدنی بعد از فیلتر پست کربن این است که آب خارج شده از فیلتر ممبران وارد مخزن می شود و در صورتی که املاح و مواد معدنی به آب اضافه شود داخل مخزن رسوب می کند. بنابراین آب خارج شده از مخزن از یک فیلتر پست کربن عبور می کند که طعم و مزه آن بهبود یابد و در نهایت از یک فیلتر مینرال عبور می کند که مواد معدنی و املاح مورد نیاز به آب تصفیه شده اضافه شود و به دست مصرف کننده برسد. وجود فیلتر تصفیه آب معدنی در دستگاه تصفیه آب اختیاری است. نبایداگر دستگاه تصفیه آب شما ۶ مرحله ای است، برای پیدا کردن فیلتر مواد معدنی کافیست شلنگی که به شیر برداشت آب متصل است را دنبال کنید تا به فیلتر مینرال برسید. همچنین یک راه دیگر تشخیص دنبال کردن خروجی فیلتر پست کربن است که به فیلتر مینرال متصل می شود. در انواع دستگاه تصفیه آب در صورتی که از فیلتر قلیایی یا سایر فیلترها استفاده می شود، خروجی آب فیلتر مینرال وارد فیلتر قلیایی می شود.

نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
فیلتر مینرال یا مواد معدنی

نحوه تعویض فیلترهای مواد معدنی در دستگاه تصفیه آب :

برای تعویض فیلتر مینرال ابتدا ورودی آب را ببندید و دستگاه تصفیه آب را از برق بکشید. در هنگام تعویض فیلتر مینرال حتما شیر مخزن تصفیه آب را بسته نگه دارید.  اتصالات فیلتر مینرال را از روی آن خارج کنید. اغلب فیلترهای مواد معدنی برای نصب در دستگاه تصفیه آب جهت دارد، اما ممکن است بعضی در مدل های آن جهتی مشخص نشده باشد. فیلتر مینرال را در دستگاه تصفیه آب به همان جهتی که قبلا نصب شده بود قرار دهید.

به همین راحتی یک فیلتر مینرال را می توان در دستگاه تصفیه آب نصب نمود. بعد از نصب فیلتر مواد معدنی، شیر دستگاه تصفیه آب را باز نموده، دستگاه را به برق وصل کنید و شیر برداشت آب را باز نمایید. اجازه دهید آب به میزان ۵  لیتر از شیر برداشت خارج شود. این آب آشامیدنی نیست. اگرچه می توانید برای مصارف غیراز آشامیدن استفاده نمایید.

محل نصب فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب خانگی

فیلتر قلیایی در انتهای مسیر تصفیه آب، یعنی بعد از فیلتر پست کربن نصب می شود. می توانید فیلتر قلیایی را در دستگاه تصفیه آب قبل از فیلتر مینرال و یا بعد از فیلتر مینرال نصب نمایید. حتی می توانید فیلتر قلیایی را جایگزین فیلتر مینرال کنید. با این راهنمایی شما می توانید محل نصب این فیلتر را در دستگاه تصفیه آب خود به راحتی پیدا کنید. اگر دستگاه تصفیه آب شما ۶ مرحله ای است، برای پیدا کردن فیلتر قلیایی باید شلنگی که به شیر برداشت آب وصل می شود را دنبال کنید تا به فیلتر قلیایی برسید. همچنین یک روش دیگر برای پیدا کردن فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب این است که بدانید خروجی فیلتر پست کربن به فیلتر قلیایی وصل می شود. اگر دستگاه تصفیه آب شما دارای فیلتر مینرال باشد، برای پیدا کردن فیلتر قلیایی باید خروجی فیلتر مینرال را دنبال کنید تا به فیلتر قلیایی برسید.

نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
فیلتر قلیایی

نحوه تعویض و نصب فیلترهای قلیایی در دستگاه تصفیه آب خانگی

قبل از نصب فیلتر قلیایی ابتدا آب ورودی دستگاه تصفیه آب را بسته و دستگاه را از برق بکشید. برای تعویض فیلتر قلیایی لازم است حتما شیر مخزن دستگاه تصفیه آب بسته شود.

ممکن است دستگاه تصفیه آب شما فیلتر قلیایی نداشته باشد و شما مایل باشید فیلتر قلیایی را روی آن اضافه نمایید. برای اضافه کردن شما نیاز به دو عدد پایه فیلتر دارید. همچنین ۲ عدد اتصال فیتینگی و حدود ۲۰ سانتی متر شلنگ تصفیه آب. می توانید این موارد را از فروشگاه بهاب تهیه نمایید. اتصالات را به فیلتر قلیایی وصل نموده و با استفاده از پایه فیلتر، آن را روی فیلتر مواد معدنی یا فیلتر پست کربن نصب نمایید. شما می توانید فیلتر قلیایی را بعد از فیلتر پست کربن و یا بعد از فیلتر مینرال به دستگاه تصفیه آب خود اضافه نمایید. به عبارت دیگر باید آبی که از فیلتر مینرال خارج می شود و به سمت شیر برداشت آب می رود را با استفاده از یک شلنگ تصفیه آب مجزا وارد فیلتر قلیایی نموده و پس از آن وارد شیر برداشت آب کنید. روی فیلتر قلیایی جهت ورود و خروج آب مشخص شده است.

اما اگر قبلا فیلتر قلیایی روی دستگاه تصفیه آب شما نصب شده باشد و بخواهید آن را تعویض نمایید، کافیست به جهت ورود و خروج فیلتر توجه کنید، و فیلتر را به همان جهتی که قبلا در دستگاه تصفیه آب نصب شده بود، قرار دهید.

در انتها می توانید شیر مخزن تصفیه آب را باز نموده، دستگاه را به برق وصل کنید و شیر برداشت آب را باز نمایید.

بعد از نصب فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب دقت داشته باشید که ۱۰ لیتر اول آب را استفاده نکنید و اجازه دهید آب به اندازه ۱۰ لیتر از شیر برداشت خارج شود. زیرا این آب قابلیت شرب ندارد. اگرچه می توانید برای مصارف غیر شرب از آن استفاده نمایید.

محل نصب فیلتر یووی در دستگاه تصفیه آب خانگی

فیلتر UV معمولا در مراحل نهایی دستگاه تصفیه آب نصب می شود. بسته به اینکه دستگاه تصفیه آب دارای فیلترهای قلیایی و یا فیلتر آنتی باکتریال باشد جایگاه فیلتر فرابنفش در دستگاه تصفیه آب متفاوت است. اما معمولا محل نصب آن در دستگاه تصفیه آب بعد از فیلتر پست کربن یا فیلتر معدنی می باشد. فیلتر یو وی به برق نیاز دارد بنابراین نیاز است دستگاه تصفیه آب در محلی قرار گیرد که نزدیک به پریز برق باشد. از آنجا که لامپ یووی برای به حداکثر رسیدن قدرت استریل کنندگی اشعه فرابنفش باید دایما روشن باشد بنابراین این مسئله در کاهش عمر فیلتر UV  تاثیر بسزایی دارد به دلیل اینکه مشخص نیست که مصرف کننده چه زمانی از آب برداشت می کند. طبق بررسی های انجام شده فیلتر فرابنفش نمی تواند لاشه باکتری ها و میکروب ها را از آب حذف کند بنابراین نیاز است که حتما بعد از آن یک فیلتر الیافی با دقت ی میکرون نصب شود.  اگر دستگاه تصفیه آب شما ۶ مرحله ای است، برای پیدا کردن فیلتر یو وی باید بدانید که خروجی فیلتر پست کربن به فیلتر UV وصل می شود. همچنین برای پیدا کردن این فیلتر، باید شلنگی که به شیر برداشت آب وصل می شود را دنبال کنید تا به فیلتر UV برسید.

نحوه تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب
فیلتر یووی

روش نصب و نحوه تعویض فیلترهای یووی در دستگاه تصفیه آب

به منظور نصب فیلتر UV در دستگاه تصفیه آب خانگی ابتدا آب ورودی به دستگاه تصفیه آب را ببندید. سپس دستگاه تصفیه آب را از برق کشیده و شیر مخزن را نیز بسته شود. با احتیاط لامپ UV را  بردارید و  داخل قاب شیشه ای قرار دهید همچنین از سالم بودن لامپ اطمینان حاصل شود. اتصالات برق (سوکت برق) لامپ را متصل کنید. قاب شیشه ای حاوی لامپ فرابنفش را درون محفظه اصلی قرار داده و درب آن را ببندید. سپس دو عدد اتصال فیتینگی را به ورودی و خروجی فیلتر فرابنفش وصل کنید. دقت داشته باشید که کلیه اتصالات را با نوار تفلون آب بندی کنید و حتما از نشت آب جلوگیری شود.  برای فیلتر UV  دو عدد پایه فیلتر جهت نصب آن تهیه کرده و با استفاده از آن محفظه فیلتر را با احتیاط روی یکی از فیلترهای تصفیه آب قرار دهید. برای اتصال آب ورودی به فیلتر UV شلنگ  تصفیه آب را از آخرین فیلتر به فیلتر یو وی متصل نمایید.یعنی آبی که از فیلتر معدنی خارج می شود را باید به فیلتر یو وی متصل کنید و انتهای خروجی آب را باید از فیلتر UV گرفته و به شیر برداشت آب وصل نمایید. در نهایت لازم است که آداپتور فیلتر یووی را به برق وصل کنید. توجه داشته باشید که برق همیشه در فیلتر یووی جریان دارد و همواره اشعه فرابنفش متصاعدمی شود.

در صورت هرگونه سوال و یا سفارش تلفنی می توانید از طریق شماره تلگرام تصفیه آب ۰۹۱۳۹۷۰۶۶۵۰  و یا ایمیل info@abgovara.com با کارشناسان تصفیه آب گوارا در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام

چگونه می توانم به شما کمک کنم؟😊

SocialSocial