اجزاي اصلی دستگاه تصفیه آب
شکل زیر دیاگرام کلی دستگاه را نشان می دهد و محل آب خام ورودي، آب تصفیه شده و پساب خروجی در شکل مشخص است.

مراحل مختلف کار دستگاه هاي تصفیه آب 6 مرحله اي
مرحله اول: فیلتر کارتریج رسوب گیر پلی پروپیلن 5 میکرون
ذرات معلق موجود در آب را به خود جذب و از ورود آنها به مراحل بعدي (به ویژه واردشدن به ممبرین دستگاه RO جلوگیري می کند. )
مرحله دوم: فیلتر کارتریج کربن پودري
وظیفه جذب بو و مزه هاي نامطبوع و نیز حذف مواد ارگانیک و مواد شیمیائی، به ویژه کلر را از آب به عهده دارد.
مرحله سوم: فیلتر کارتریج کربن جامد یا فشرده
ضمن جذب مواد شیمیائی آلی، در تکمیل مرحله دوم عملیات تصفیه درصد بیشتري از مواد شیمیائی و کلر آب راحذف می کند تا فیلتر ممبرین دستگاه RO عمر مفید بالاتري داشته باشد.
مرحله چهارم: فیلتر ممبرین ( غشاي نیمه تراوا )
اکثر املاح و نمک هاي محلول در آب را با استفاده از مکانیزم اسمز معکوس، از آب حذف می کند. عمده باکتري ها و میکروارگانیسم ها نیز در این مرحله و توسط فیلتر ممبرین قابل حذف می باشند. (حذف مواد شیمیایی، فلزات سنگین، نیترات و نیتریت)
مرحله پنجم: در این مرحله با استفاده از یک فیلترکارتریج کربن فعال خطی، آب خارج شده از ممبرین که در مخزن تحت فشار ذخیره شده است، از فیلتر کربنی عبور کرده و از نظر بو، طعم و مزه، مناسب آشامیدن می گردد.
مرحله ششم: آب تصفیه شده در این مرحله و قبل از مصرف از فیلتر مرحله ششم عبور می کند که این فیلتر خطی می تواند، با توجه به مدل دستگاه از نوع فیلتر مواد معدنی زرد (mineral) و یا فیلتر قلیایی یا ORP، که pH آب را تنظیم و آب از نظر مزه و طعم مناسب آشامیدن می گردد و به قلیایی شدن آب کمک می کنند، فیلتر ORP قابل نصب روي همه مدل ها می باشد.
سایر تجهیزات و متعلقات اصلی دستگاه تصفیه آب
علاوه بر فیلتر ها و محفظه هاي آنها، در یک دستگاه تصفیه آب خانگی تجهیزات زیر نیزبه کار برده شده است :

مشخصات و نحوه کار اجزاء و تجهیزات اصلی دستگاه
- پمپ: براي تأمین فشار مناسب آب خام اولیه ورودي به ممبرین به کار می رود. فشار معمول ایجاد شده توسط پمپ، بین 80 تا 120 psi می باشد.
- ترانس کاهنده: با تبدیل برق 220 ولت به 24 ولت، برق مورد نیاز پمپ RO را تامین می کند.
- شیر برقی: در مواقع بروز اختلال در جریان آب یا برق، جریان آب ورودي به سیستم را قطع می کند.
- شیر تنظیم TDS یا شیر Mix: براي افزودن املاح به آب تصفیه به کار می رود و بنا به طعم، مزه و ذائقه قابل تنظیم می باشد.
- نمایشگر فشار: مشخص کننده میزان فشار آب در مدار دستگاه می باشد. کاربرد آن در تعمیرات و نگهداري و عیب یابی دستگاه می باشد.
- شیر یک طرفه کنترل آب تصفیه (زانویی سوپاپ دار): کاربرد شیر یک طرفه، کنترل جریان آب تصفیه از ممبرین به طرف مخزن تحت فشار و جلوگیري از برگشت آب به طرف ممبرین می باشد.
- کلید کنترل فشار پایین: جهت قطع اتوماتیک برق دستگاه در موقع قطع شدن یا کاهش فشار آب ورودي به کار می رود ( توجه شود که سوئیچ در فشار بالاتر از 5 psi روشن و در پائین تر از این فشار، پمپ دستگاه را خاموش می کند.)
- کلید کنترل فشار بالا: قطع خودکار برق سیستم و خاموش نمودن پمپ به محض پر شدن مخزن و وصل مجدد برق و راه اندازي دستگاه با خالی شدن مخزن،به عهده این کلید می باشد که این مقدار توسط پیچ تنظیم روي کلید کنترل فشار بالا قابل تنظیم میباشد.
- شیر کنترل جریان پساب: براي کنترل جریان فاضلاب (پساب) خروجی از دستگاه و جلوگیري از هدر رفتن آب عمل می کند. کنترل جریان خروجی بر روي 300 سی سی در دقیقه (cc/min 300) تنظیم و ثابت شده است.
- شیر یک طرفه کنترل آب تصفیه: در دستگاه های قدیم بعد از شیر میکس قرار دارد و جهت جلوگیري از برگشت آب به شیر میکس استفاده می شود.که در حال حاضر از این شیر استفاده نمی شود و در داخل شیر میکس تعبیه شده است.
قطعات جانبی دستگاه تصفیه آب
هر دستگاه تصفیه آب داراي اتصالات و قطعات جانبی که در زیر مشخص شده، می باشد :
- شیلنگ
- شیر گازي قطع و وصل آب خام
- شیر مخزن (پلاستیکی)
- سه راهی کروم استیل
- شیر روسینکی
- کمربندي فاضلاب
- آچار پوسته فیلترها
- مخزن تحت فشار

نکات مهم
- در هنگام بهره برداري از دستگاه، همیشه مطمئن باشید که جریان خروج پساب برقرار است.
- در مواردي که ایرادي در کار دستگاه وجود دارد، از تعمیر و رفع نقص آن توسط اشخاص متفرقه خودداري کنید و در صورت بروز هرگونه ایرادي در کار دستگاه، با خدمات نمایندگی هاي مجاز شرکت و یا بخش فروش و خدمات پس از فروش شرکت تماس بگیرید.
- دستگاه داراي 12 ماه گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش می باشد.
- پیشنهاد می گردد چنانچه آب ورودي دستگاه از چاه تامین می شود به دلیل احتمال وجود آلودگی میکروبی از لامپ هاي UV یا فیلتر نانو سیلور نیز استفاده شود.
- در صورت عدم استفاده طولانی مدت از دستگاه، آب ورودي و برق دستگاه قطع گردیده و براي استفاده مجدد آب مخزن تخلیه و دوباره آبگیري شود.
- جهت تعویض فیلترها با کارشناسان شرکت تماس حاصل شود و از جایگذاري فیلترهاي متفرقه براي دستگاه پرهیز شود.
- برق ورودي مدار الکتریکی دستگاه با برق شهري 220 ولت بوده و توسط ترانس تعبیه شده در دستگاه به 24 ولت کاهش می یابد. پیشنهاد می شود جهت افزایش طول عمر ترانس و پمپ از محافظ الکتریکی استفاده گردد.
در صورت هرگونه سوال و یا سفارش تلفنی می توانید از طریق شماره تلگرام تصفیه آب ۰۹۱۳۹۷۰۶۶۵۰ و یا ایمیل info@abgovara.com با کارشناسان تصفیه آب گوارا در ارتباط باشید.

